STIRI
 

Vizita primarului Capitalei domnul Sorin Oprescu la Spitalul Clinic Colentina          În data de marți 29 septembrie 2009 edilul șef al capitalei dl. Sorin Oprescu a efectuat o vizită de lucru în cadrul spitalului nostru cu scopul de a verifica dacă banii dați de municipalitate pentru reabilitările și reparațiile din unitățile spitalicești nu au fost dați degeaba. La acest eveniment au participat directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București dl. Marius Savu, conducerea Spitalului Clinic Colentina, medici din spital și reprezentanți ai mass-media.
          În cadrul acestei vizite s-a mai discutat și de construirea unui nou spital, primul dupa 1990 din Romania, "anul viitor dorim să ridicăm un nou spital la Colentina, pentru a muta acolo mai multe specializări care sunt acum în clădiri vechi, improprii" a precizat Sorin Oprescu.
          Primaria Capitalei este în stadiul de finalizare a studiului de fezabilitate pentru construirea unui nou pavilion în curtea Spitalului Colentina. Clădirea va avea subsol și șapte etaje, cu o capacitate de 500 de paturi și va fi destinată activităților medicale complexe (cardiologie intervențională, neurologie intervențională și alte specializari de medicină internă).
          În cadrul spitalului există o stație de sterilizare pe care edilul șef intenționează să o modernizeze. Primaria Capitalei are prevazut pentru acest an și reabilitarea aleilor pietonale din curtea Spitalului Clinic Colentina. Sorin Oprescu a anuntat în cursul acestei vizite că dorește contruirea unei pasarele ce va face legătura dintre Spitalul R.A.T.B. și corpurile de clădire ale Spitalului Colentina, ambele unități sanitare fiind în administrarea municipalitătii.

           

           

           

           

Foto: Maria Ionescu - fotograf Spitalul Clinic Colentina