HERALDICA


         

Explicatia simbolurilor siglei Spitalului Clinic Colentina
 

 

             Noua sigla a Spitalului Clinic Colentina a fost creata intern de catre conducerea spitalului in colaboarare cu cadrele specializate ale spitalului, pentru a evidentia traditia si profesionalismul cadrelor medicale si personalului auxiliar din cadrul acestui spital.

             Sigla a fost creata in anul 2010 si doreste sa arate prin aspectul ei, valoarea si marimea spitalului precum si traditia acestuia marcata prin anul infintarii.

             Pe sigla, se mai regasesc coroana semn al donatiei facute de domnitorul Grigore Ghica in secolul XIX, donatie facuta pentru ridicarea spitalului cu numele de "Colentina".

             Printre elementele ce alcatuiesc sigla, se mai observa toca si diploma ce semnifica un spital de importanta nationala, constituind un centru al medicinei romanesti si al invatamantului medical.

             Sigla are in centru un caduceu, simbol al zeului olimpian Hermes, mesagerul zeilor si oamenilor. Partea stanga a siglei este de culoare verde, coloare ce simbolizeaza sanatate si vitalitate iar albul situat in partea dreapta a siglei, simbolizeaza uniforma medicala imaculata.