Home Sănătate Cum să tratezi prostata fără probleme?

Cum să tratezi prostata fără probleme?

0
Cum să tratezi prostata fără probleme?

Având În Vedere Opțiunile De Tratament Pentru Cancerul De Prostată. Pentru majoritatea bărbaților diagnosticați cu cancer de prostată, cancerul este găsit în timp ce este încă într-un stadiu incipient — este mic și nu s-a răspândit dincolo de prostată. Acești oameni au de multe ori mai multe opțiuni de tratament să ia în considerare. Nu orice om cu cancer de prostată trebuie tratat imediat. Dacă aveți cancer de prostată în stadiu incipient, există mulți factori, cum ar fi vârsta și sănătatea generală, și probabilitatea ca cancerul va provoca probleme pentru tine să ia în considerare înainte de a decide ce să facă.

De asemenea, trebuie să vă gândiți la posibilele reacții adverse ale tratamentului și la probabilitatea ca acestea să vă deranjeze. Unii bărbați, de exemplu, pot dori să evite posibilele reacții adverse, cum ar fi incontinența sau problemele de erecție, pentru cât mai mult timp posibil. Alți bărbați sunt mai puțin preocupați de aceste efecte secundare și mai preocupați de eliminarea sau distrugerea cancerului.

Probleme grave de sănătate și cancerul

Probleme grave de sănătate și cancerulDacă sunteți mai în vârstă sau aveți alte probleme grave de sănătate și cancerul este în creștere lentă (grad scăzut), s-ar putea găsi de ajutor să se gândească la cancerul de prostată ca o boală cronică, care nu va duce, probabil, la moartea ta, dar poate provoca simptome pe care doriți să le evite. S-ar putea să vă gândiți mai mult la așteptarea atentă sau la supravegherea activă, și mai puțin la tratamente care pot provoca efecte secundare majore, cum ar fi radiațiile și chirurgia. Desigur, vârsta în sine nu este neapărat cel mai bun motiv pentru alegerea ta. Mulți bărbați sunt într-o formă mentală și fizică bună la vârsta de 70 de ani, în timp ce unii bărbați mai tineri s-ar putea să nu fie la fel de sănătoși.

Dacă sunteți mai tânăr și altfel sănătos, s-ar putea fi mai dispus să accepte posibilele efecte secundare ale tratamentului dacă acestea vă oferă cea mai bună șansă de vindecare. Majoritatea doctorilor cred că chirurgia, radiațiile externe și brahiterapia au aceleași rate de vindecare pentru cancerul de prostată în stadiu incipient. Cu toate acestea, fiecare tip de tratament prezintă riscuri și beneficii care trebuie luate în considerare. Alegerea între opțiunile de tratament este complicată și mai mult de dezvoltarea de noi tipuri de chirurgie (cum ar fi prostatectomie asistată robotic) și radioterapia (cum ar fi radiația fasciculului de protoni) în ultimii ani.

Multe dintre acestea par foarte promițătoare, dar există foarte puține date pe termen lung asupra lor, ceea ce înseamnă că este dificil să le comparăm eficacitatea și posibilele efecte secundare. Aceste tratamente mai noi pot fi făcute doar în centre cu echipamente specializate și medici instruiți. Obținerea de ajutor cu deciziile de tratament. Luarea unei decizii atât de complexe este adesea greu de luat de unul singur. S-ar putea găsi că ajută să vorbești cu familia și prietenii tăi înainte de a lua o decizie. De asemenea, s-ar putea să vi se pară util să vorbiți cu alți bărbați care s-au confruntat sau care se confruntă în prezent cu aceleași probleme. 

Este important de știut că experiența fiecărui om cu cancerul de prostată este diferită. Doar pentru că cineva cunoscut a avut o experiență bună( sau rea) cu un anumit tip de tratament nu înseamnă că același lucru va fi valabil și pentru tine. S-ar putea dori, de asemenea, să ia în considerare obținerea mai mult de o opinie medicală, poate chiar de la diferite tipuri de medici. Pentru cancerul în stadiu incipient, este natural pentru specialiștii chirurgicali, cum ar fi urologi, să favorizeze chirurgia și pentru radiațiile oncologi să se aplece mai mult spre radioterapie. Medicii specializați în noi tipuri de tratament pot fi mai susceptibile de a recomanda terapii lor.

În cazul în care tratamentul inițial nu este de succes,

În cazul în care tratamentul inițial nu este de succes,Vorbind cu fiecare dintre ei s-ar putea da o perspectivă mai bună asupra opțiunilor. Medicul dumneavoastră primar de îngrijire poate fi, de asemenea, de ajutor în sortarea care tratamentul ar putea fi potrivit pentru tine. Unele lucruri să ia în considerare atunci când alegerea între tratamente. Înainte de a decide cu privire la tratament, aici sunt câteva întrebări pe care ați putea dori să vă întrebați: Ești genul de persoană care trebuie să facă ceva în legătură cu cancerul tău, chiar dacă ar putea avea efecte secundare grave? V-ar fi confortabil cu așteptare vigilent sau supraveghere activă, chiar dacă aceasta înseamnă că s-ar putea avea mai multă anxietate și au nevoie de mai frecvente follow-up numiri în viitor?

Trebuie să știți imediat dacă medicul dumneavoastră a reușit să scoată tot cancerul (ca urmare a unei intervenții chirurgicale)? Sau ești confortabil să nu știi rezultatele tratamentului pentru o vreme (cum este cazul în radioterapia) dacă aceasta înseamnă că nu trebuie să aibă o intervenție chirurgicală? Preferați să mergeți cu cea mai nouă tehnologie (cum ar fi chirurgia robotică sau radioterapia cu protoni), care ar putea avea unele avantaje? Sau preferi să mergi cu tratamente mai bine dovedite că medicii ar putea avea mai multă experiență cu? Care potentiale efecte secundare ale tratamentului (incontinenta, impotenta, probleme intestinale) ar putea fi cele mai dureroase pentru tine?

Cât de importante sunt pentru dumneavoastră problemele precum timpul petrecut în tratament sau recuperare?
În cazul în care tratamentul inițial nu este de succes, ceea ce ar fi opțiunile în acel moment? Mulți bărbați consideră că este foarte stresant să trebuiască să aleagă între opțiunile de tratament, și sunt foarte temători că vor alege una “greșită”. În multe cazuri, nu există nici o singură cea mai bună opțiune, așa că este important să luați timp și să decidă ce opțiune este potrivit pentru tine. Nu există o abordare unică atunci când ai o prostată mărită și încerci să decizi ce să faci în continuare.

Tratamentul pentru cea mai comună boală pentru bărbații

Tratamentul pentru cea mai comună boală pentru bărbațiiFiecare persoană reacționează în felul său la simptomele hiperplaziei benigne de prostată (BPH), o condiție comună pentru bărbați pe măsură ce îmbătrânesc. Puteți discuta cu medicul dumneavoastră despre simptomele dumneavoastră și împreună puteți decide care este cea mai bună modalitate de a vă ocupa de cazul dumneavoastră. Opțiunile pot include: Așteptarea atentă și schimbarea stilului de viață, Medicamente sau suplimente, Chirurgie, Vigilent De Așteptare, Dacă simptomele nu te deranjează prea mult și nu ai complicații, ai putea alege ca tu și doctorul tău să fiți cu ochii pe lucruri.

Asta înseamnă să-ți vezi doctorul o dată pe an … sau mai devreme dacă ți se schimbă simptomele. Tratamentul pentru cea mai comună boală pentru bărbații peste 50 de ani este în curs de transformare. Vineri, Universitatea din Rochester Medical Center va găzdui un seminar pentru urologi comunitari pentru a învăța cum să efectueze o nouă operație minim invazivă pentru a trata hiperplazie benignă de prostată (BPH), o extindere benignă a prostatei. Aproape jumătate din bărbații peste 50 de ani prezintă unele simptome legate de BPH, o condiție în care prostata crește în dimensiune, ciupind treptat uretra, ceea ce duce la o serie de simptome inconfortabile și dureroase.

În funcție de frecvența și severitatea simptomelor, opțiunile de tratament pot include medicamente, dispozitive, sau o intervenție chirurgicală invazivă, care necesită, de obicei, trei până la cinci zile de spitalizare. Mai mult de 400.000 dintre aceste rezecții transuretrale ale prostatei apar în fiecare an, și este a doua operațiune cea mai comună efectuată pe bărbați americani peste 60 (extragerea cataract este mai întâi). Pentru majoritatea bărbaților, această procedură chirurgicală va fi înlocuită cu o nouă procedură minim invazivă, numită vaporizare Fotoselectivă a prostatei (PVP).

Folosind un laser de mare putere transmis printr-o fibră, laserul evaporă țesutul prostatei, eliberând orice obstrucție cu pierderi minime de sânge. În funcție de mărimea prostatei mărite, procedura durează între 20 și 50 de minute, și se poate face sub anestezie locală în ambulatoriu. În ultimul deceniu, medicii au experimentat cu diferite lasere pentru a trata BPH, dar au fost fără succes până acum.