Home Sănătate De unde știi dacă suferă de hipertensiune arterială?

De unde știi dacă suferă de hipertensiune arterială?

0
De unde știi dacă suferă de hipertensiune arterială?

Acesta este modul în care Ziua Îndrăgostiților se concentrează asupra inimii – dar cât de mult știi despre inima ta? De exemplu, știți cum să observați dacă tensiunea arterială este prea mare fără ao măsura? Sau ce puteți face pentru a menține presiunea la un nivel bun? Hipertensiunea arterială este ceva ce învăţăm de timpuriu să urmăriţi pentru. Dar de unde știți că aveți tensiune arterială crescută dacă nu verificați cu un monitor de tensiune arterială (pe care majoritatea oamenilor nu îl au acasă)?

Faptul că pulsul crește nu este același lucru cu tensiunea arterială crescută. Pulsul este bătăile pe minut ale inimii și poate fi măsurat prin extinderea ritmică a arterelor noastre. Tensiunea arterială ridicată este atunci când presiunea sângelui circulant pe pereții vaselor este ridicată.

De ce este o hipertensiune arterială periculoasă?

De ce este o hipertensiune arterială periculoasăTensiunea arterială ridicată nu este observată inițial, dar devine periculoasă în timp și crește riscul de accident vascular cerebral, dar și atac de cord, insuficiență cardiacă, fibrilație cardiacă, boli de rinichi, demență și circulație afectată. Aproximativ o treime din populația adultă a Suediei suferă de creșterea tensiunii arteriale și mulți dintre noi sunt complet conștienți de aceasta, explică farmacistul Ynette Gustavsson.

Poate fi dificil să știți dacă suferiți de hipertensiune arterială sau nu. Mulți dintre noi nu observă și pot merge cu www.Normalife.ro hipertensiune arterială pentru o lungă perioadă de timp. Singura modalitate sigură de a ști este măsurarea tensiunii arteriale în mod continuu. Cel mai simplu mod de a face o măsurare a tensiunii arteriale este de a merge la o farmacie, cele mai multe oferă măsurarea tensiunii arteriale.

În acest fel, veți fi ajutat să vă măsurați tensiunea arterială și sfaturi despre ce să luați în considerare “, spune Ynette. Dacă preferați să măsurați singur tensiunea arterială, astăzi există multe manometre bune pentru uz casnic. Important de înțeles este că măsurarea continuă în timp este importantă pentru a urmări. Recomandarea mea este că veţi găsi mai întâi ce valori aveţi şi în continuare nota acestea la intervale regulate.

În acest fel veți observa, de asemenea, dacă tensiunea arterială crește sau este la un nivel stabil. Rețineți că dacă utilizați medicamente pentru tensiune arterială, medicul dumneavoastră determină întotdeauna ce valoare ar trebui să aibă tensiunea arterială.

Ce se poate face pentru a influența tensiunea arterială?

Ce se poate face pentru a influența tensiunea arterialăPuteți face multe pentru a vă afecta tensiunea arterială ridicată și pentru a reduce riscul sechelelor pe care le riscă. Hipertensiune arterială poate avea multe cauze şi este important pentru a asculta corpul şi revizuirea stilul de viaţă cuiva.

Iată câteva sfaturi despre lucruri pe care vă puteți gândi:

  • Mişcă – Un stil de viață activ are multe beneficii și afectează, de asemenea, tensiunea arterială. Acesta este modul în care în timpul iernii, Ynette recomandă formarea cu intensitate redusă. Faceți plimbări lungi și nu uitați că antrenamentul la domiciliu poate fi cel puțin la fel de eficient ca un antrenament la sala de sport!
  • Urmăriți-vă greutatea – Excesul de greutate este un factor de risc pentru hipertensiune arterială şi mulţi pot aduce în jos lor tensiunii arteriale de a pierde în greutate. Pierderea în greutate în majoritatea cazurilor înseamnă, de asemenea, o creștere a mobilității și o scădere a stresului, care afectează și tensiunea arterială. Nu trebuie să sufere de hipertensiune arterială doar pentru că sunt supraponderali, dar cu siguranta poate influenţa tensiunii arteriale prin activitatea şi pierderea în greutate.
  • Beți moderat și sărat cu ușurință – Fie pentru a evita sarea este dezbătută, dar bine de știut este că sarea are un efect osmotic și astfel afectează volumul de sânge. În plus, sa observat, de asemenea, că alcoolul poate afecta tensiunea arterială și, prin urmare, se recomandă să fie conștienți de aportul de alcool și să-l reducă pentru a putea scădea tensiunea arterială.

Când trebuie să văd un doctor?

Când trebuie să văd un doctorSimptome precum greața, oboseala și cefaleea pot fi cauzate de tensiunea arterială prea mare. Aceasta poate fi o condiție periculoasă care necesită în mod direct îngrijire! Dacă bănuiți că suferiți de hipertensiune arterială sau ați măsurat presiunea și știți că aveți valori ridicate, puteți contacta serviciul de sănătate pentru o investigație și un tratament posibil.

Există mai multe modalităţi diferite de a trata o hipertensiune arterială şi important să înţelegem este că, atunci când medicamentul este introdus este adesea un tratament pe tot parcursul vieţii. Nu puteți înceta să luați medicamentul doar pentru că tensiunea arterială scade în timp, dar vă puteți ajusta tratamentul. Prin urmare, este important să nu vă întrerupeți singur medicamentul doar pentru că monitorul tensiunii arteriale arată valori scăzute “, spune Ynette Gustavsson.

Unele au o cauza principala a tensiunii arteriale în creştere, dar 95 la sută din cei cu hipertensiune arterială lipsa unui declanşator individuale. Adesea există mai mulți factori de fond care contribuie împreună la tensiunea arterială ridicată. Predispoziția genetică, excesul de greutate, stresul, obiceiurile alimentare, consumul ridicat de alcool pot contribui la hipertensiunea arterială. Tensiunea arterială crește, de asemenea, odată cu vârsta în toate civilizațiile moderne.