Home Sănătate Scopul principal al tratamentului diabetului este de a returna zahărul din sânge!

Scopul principal al tratamentului diabetului este de a returna zahărul din sânge!

0
Scopul principal al tratamentului diabetului este de a returna zahărul din sânge!

Diabetul zaharat este o afecțiune cronică în care organismul nu produce sau nu utilizează insulina în mod eficace. Nu este vindecabil pentru majoritatea oamenilor, dar tratamentele includ medicamente, ajustări de stil de viață, și gestionarea diferitelor complicații ale diabetului. Scopul principal al tratamentului diabetului este de a reveni la un prag de siguranță al zahărului din sânge și de a reduce riscul de complicații, ajutând în același timp o persoană cu diabet zaharat să reia funcția zilnică. În acest articol, analizăm tratamentele pentru tipurile 1 și 2 de diabet, precum și importanța insulinei.

Incipiente ale diabetului pentru a inversa progresia acestuia

incipiente ale diabetului pentru a inversa progresia acestuia.Oamenii pot gestiona unele cazuri de diabet de tip 2 cu modificări de stil de viață, așa că vom examina, de asemenea, pașii o persoană poate lua în stadiile incipiente ale diabetului pentru a inversa progresia acestuia. Medicamente. Principalul medicament pentru gestionarea diabetului zaharat de tip 1 este insulina. Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 trebuie să ia insulină, deoarece pancreasul unei persoane cu tipul 1 nu produce hormonul. Insulina suplimentară ajută celulele din organism să absoarbă glucoza și să utilizeze energie. O persoană cu diabet zaharat de tip 1 va trebui să primească insulină în mai multe puncte pe parcursul zilei. Înainte de sau după masă, vor apărea unele doze de insulină. În cazul diabetului zaharat de tip 2, insulina nu este întotdeauna necesară.

Cu toate acestea, un medic poate recomanda administrarea acestuia în anumite momente, cum ar fi în timpul sarcinii sau în timpul unei internări prelungite în spital. Auto-monitorizarea poate ajuta o persoană să decidă când să ia insulină. Insulina are mai multe metode diferite de administrare. Cele mai comune metode includ următoarele. Pompă de insulină: aceasta eliberează doze mici, continue de insulină pe tot parcursul zilei. Ac și seringă: o persoană extrage lichidul de insulină dintr-un flacon și injectează o injecție. Cea mai eficientă locație este pe stomac, dar o persoană poate administra, de asemenea, o lovitură în partea superioară a brațului, fese, sau coapsa.

Unii oameni au nevoie de mai multe fotografii pentru a reveni glucoza din sânge la un nivel ideal. Alții ar putea avea nevoie doar de o singură lovitură. Pen: Unele stilouri de insulină sunt de unică folosință, în timp ce altele oferă spațiu pentru o sursă cartușul de insulină. Acestea sunt mai scumpe decât acele, dar mai ușor de utilizat și seamănă cu un stilou cu un ac în loc de o peniță. Mai puțin frecvent, oamenii pot utiliza următoarele pentru a administra insulină.

Inhalator: unele tipuri de insulină pot fi inhalate sub formă de pulbere dintr-un inhalator. Insulina inhalată poate ajunge în sânge mai repede decât alte tipuri. Cu toate acestea, este adecvat numai pentru adulții care au diabet zaharat de tip 1 sau tip 2. Jet injector: această metodă eliberează o pulverizare fină, de înaltă presiune, în piele în loc de injecție cu ac.

Un orificiu pentru injecție trebuie să înțepe pielea în fiecare zi

Un orificiu pentru injecție trebuie să înțepe pielea în fiecare zi.Portul de injectare: acesta conține un tub scurt la care persoana care are nevoie de sloturi pentru insulină chiar sub piele. Atunci, ei se vor injecta insulina in port cu un pix sau un ac și o seringă și se potrivesc o înlocuire la fiecare câteva zile. Un orificiu pentru injecție trebuie să înțepe pielea în fiecare zi. Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 trebuie să ia insulină, deoarece pancreasul unei persoane cu tipul 1 nu produce hormonul. Insulina suplimentară ajută celulele din organism să absoarbă glucoza și să utilizeze energie.

O persoană cu diabet zaharat de tip 1 va trebui să primească insulină în mai multe puncte pe parcursul zilei. Înainte de sau după masă, vor apărea unele doze de insulină. În cazul diabetului zaharat de tip 2, insulina nu este întotdeauna necesară. Cu toate acestea, un medic poate recomanda administrarea acestuia în anumite momente, cum ar fi în timpul sarcinii sau în timpul unei internări prelungite în spital. Auto-monitorizarea poate ajuta o persoană să decidă când să ia insulină. Insulina are mai multe metode diferite de administrare. Cele mai comune metode includ următoarele.

Pompă de insulină: aceasta eliberează doze mici, continue de insulină pe tot parcursul zilei. Ac și seringă: o persoană extrage lichidul de insulină dintr-un flacon și injectează o injecție. Cea mai eficientă locație este pe stomac, dar o persoană poate administra, de asemenea, o lovitură în partea superioară a brațului, fese, sau coapsa. Unii oameni au nevoie de mai multe fotografii pentru a reveni glucoza din sânge la un nivel ideal. Alții ar putea avea nevoie doar de o singură lovitură. Pen: Unele stilouri de insulină sunt de unică folosință, în timp ce altele oferă spațiu pentru o sursă cartușul de insulină. Acestea sunt mai scumpe decât acele, dar mai ușor de utilizat și seamănă cu un stilou cu un ac în loc de o peniță.

Unele medicamente reduc prea mult glicemia și cauzează hipoglicemie, sau scăderea zahărului din sânge, dacă o persoană le ia în afara timpului de masă. Discutați cu un medic și evaluați riscul apariției acestei reacții adverse și a altor reacții adverse atunci când vi se prescrie. Un medic poate prescrie o asociere a acestor medicamente dacă nu are efectul dorit asupra glicemiei numai dacă ia una câte una. Nu toate aceste medicamente interacționează între ele, deoarece au un impact asupra diferitelor funcții ale corpului. Anumite medicamente necesită o injecție, de exemplu agoniștii receptorilor BPL-1, care reduc producția de glucoză din ficat și cresc producția de insulină.

Monitorizarea la distanță de către medici profesioniști

Monitorizarea la distanță de către medici profesioniștiO persoană trebuie să injecteze, de asemenea, analogic amilin, pe care un medic l-ar prescrie pentru a fi utilizat împreună cu mesele, pentru a încetini circulația alimentelor prin intestin și pentru a controla valorile glicemiei după masă. Tratamente mai puțin frecvente. Unele tratamente mai noi și mai experimentale au demonstrat un efect pozitiv asupra glicemiei și diabetului zaharat.

Chirurgie bariatrică: de asemenea, cunoscut sub numele de Chirurgie Pierdere în greutate, acest lucru poate ajuta persoanele cu obezitate și diabet zaharat de tip 2 recâștiga valorile normale ale glicemiei Cercetările sugerează, de asemenea, că acest tip de intervenție chirurgicală ar putea sprijini persoanele cu diabet zaharat de tip 1 în controlul glicemiei. Pancreasul Artificial: un pancreas artificial, cunoscut sub numele de sistemul hibrid cu buclă închisă, înlocuiește monitorizarea glicemiei și injecțiile de insulină, măsurând valorile glicemiei la fiecare cinci minute și administrând automat doze adecvate de insulină și glucagon.

Monitorizarea la distanță de către medici profesioniști sau părinți și îngrijitori este, de asemenea, posibilă pentru a se asigura că sistemul rămâne în funcțiune. Timpul de masă necesită încă o ajustare manuală a cantității de insulină, dar poate permite persoanelor cu diabet zaharat să doarmă noaptea fără să se trezească pentru a testa glucoza din sânge sau pentru a reduce utilizarea medicamentului. Transplant Pancreatic insular: insulițele sunt grupuri de celule care produc insulină. Sistemul imunitar al unei persoane cu diabet zaharat de tip 1 le atacă.

Transplantul ia insulițe dintr-un pancreas funcțional, donat și înlocuiește insulițele distruse la o persoană cu diabet zaharat de tip 1. Acesta este un tratament experimental care este disponibil doar prin înscrierea în studii de cercetare. Multe planuri de asigurare nu acoperă tratamentul de scădere în greutate sau metode experimentale, astfel încât vorbesc cu furnizorul dumneavoastră înainte de a trece prin aceste proceduri. Rezultatele variază și depind adesea de faptul dacă persoana cu diabet zaharat utilizează insulină, de cât timp are diabet zaharat și de amploarea scăderii în greutate.

Exercițiu. Activitatea fizică este vitală pentru utilizarea glucozei de rezervă în organism și pentru creșterea sensibilității mușchilor la insulină. Asociația Americană de diabet (ADA) recomandă obținerea a 30 de minute de exercițiu moderat-la-viguros pe cel puțin 5 zile din săptămână. Exercițiile fizice pot ajuta diabetul zaharat reverse în stadiile incipiente și pentru a preveni complicații legate de inima în prezentări mai severe.